Alle tandlæger i Danmark har fra sundhedsmyndighederne fået besked på kun at behandle kritiske patienter. Det gælder fra nu og muligvis frem til slutningen af juni 2020. Det betyder, at vi i den periode ikke laver f.eks. rutinemæssige eftersyn og tandrensninger. Disse behandlinger udskydes til slutningen af juni 2020.

Klinikken bliver ved med at være åben. Vi skal som tandlæger gennemføre kritiske funktioner som behandling af traumer i tænder og mund, smerter, infektioner, rodbetændelse samt svære tilfælde af caries og parodontose. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger og igangværende bøjlebehandling samt hævelser og sår i munden, som ikke heler. Ring hvis du er i tvivl!

Vi henstiller også til, at du følger anbefalingerne på www.coronavirus.dk.
Du skal melde afbud, hvis du udviser symptomer herunder feber, ondt i halsen, muskelsmerter, hovedpine, hoste/ luftvejsbesvær eller forkølelse, der kan give mistanke om COVID-19 infektion. Patienter, der har et akut tandlægebehandlingsbehov, men er under mistanke om smitte med COVID- 19, skal henvises til egen læge, hvis behandlingen ikke kan vente.

Du skal vide, at du trygt kan gå til behandling på vores klinik. Vi holder os løbende opdateret og følger alle infektionshygiejniske retningslinjer, og bruger de nødvendige værnemidler, så smitteoverførsel undgås.

De bedste hilsner fra Frederiksberg Tandlægerne

Hvad er risikotænder?

Herunder redegøres for, hvilke tænder der kan betegnes som risikotænder, og som dermed er tænder, vi holder ekstra godt øje med.

Vi opfordrer vores patienter til også selv at være opmærksomme på eventuelle symptomer fra disse tænder, da vi ønsker at komme problemer i forkøbet. Typisk har risikotænder behov for at få kroner på, da de er så svækkede, at de let kan skades på en måde, så de mistes.

Hvad er en risikotand?

  • En rodbehandlet tand, som er plomberet med mere end 50 % fyldning.
    En rodbehandlet tand bør have krone på, da der er risiko for, at tanden flækker. Hvis den flækker, medfører det, at tanden har en langt dårligere prognose og levetid. I bedste fald er den vanskeligere at lave. I værste fald kan tanden gå helt tabt. Behandlingen bliver desværre tit dyrere, hvis man venter.
  • En tand med infraktioner/ mikrorevner i tandbenet. Tanden skal behandles i tide for at forhindre videreudvikling af infraktionen. Ofte men ikke altid oplever man, at tanden gør ondt, når der tygges sammen på en bestemt måde. Risikoen for at tanden knækker er stor, hvis man venter med at gøre noget ved problemet. Den efterfølgende behandling bliver da ofte dyrere og mere kompliceret, end hvis man behandler i tide, når man konstaterer problemet.
  • En tand, som er meget plomberet (mere end 75 % fyldning). Det er ikke nogen rar oplevelse, når det hele braser sammen. Tanden bør laves, mens der stadig er lidt tand tilbage at sætte kronen fast på. Hvis man venter, og de sidste 25 % knækker, skal tanden rodbehandles og have lavet rodstift og en opbygning, inden kronen kan laves.

Finansering

Vidste du at vi også tilbyder finansiering af dine behandlinger?
Tryk her for at læse mere