Symptomer på nervebetændelse

Tandpine som følge af betændelse i tandens nerve kan være yderst vanskelig at lokalisere. Smerten opfattes forskelligt fra person til person. Tandpinen kan føles som smerte i nabotænderne, i den modsatte kæbe, øret, kæbehulen eller opfattes som hovedpine.

En akut nervebetændelse gør oftest tanden følsom over for kulde og varme, hvilket giver tiltagende smerter. Ved en død nerve med betændelse ved rodspidsen oplever man oftest intet eller kun ringe ubehag. Tanden er måske lidt øm, når man tygger, og den kan skifte farve.

I modsætning til en nervebetændelse kan en rodspidsbetændelse ses på et røntgenbillede. En rodspidsbetændelse kan undertiden udvikle sig til en smertefuld tandbyld, måske med feberudvikling kraftig hævelse og pusafløb.

Hvis en tandbehandling af forskellige grunde ikke umiddelbart kan iværksættes, skal man have smertestillende medicin og ofte antibiotika. Det er vigtigt at gøre sig klart, at dette muligvis kan fjerne ubehaget, men at det kun vil være midlertidigt. Altså blot en symptombehandling. Det fjerner ikke en død, bakteriefyldt tandnerve.

Inden behandlingens begyndelse bedøver vi selvfølgelig meget grundigt og sikrer os, at der er fuldstændig og tilstrækkeligt bedøvet, inden vi starter. Vi sørger altid for, at tandbehandlingen er smertefri.

 

Kontakt os

Du er altid velkommen til at ringe og bestille en tid i klinikkens åbningstid eller kontakte os i kontaktfeltet herunder. Vi er klar til at hjælpe dig.