Efter operativ fjernelse af en visdomstand

Det er almindeligt at have ondt og være hævet i nogle dage efter en visdomstandsoperation. Det kan også være svært at gabe normalt.

Det er en god idé at tage en sygedag og undgå sport de første par dage, og i det hele taget forholde sig i ro, så risikoen for efterblødning mindskes.

Normalt kan smertestillende piller tage ubehaget. Det er naturligvis også vigtigt at følge de retningslinier vi har givet til at holde rent omkring såret.

I få tilfælde risikerer man et blåt mærke i ansigtet, et såkaldt hæmatom. Hvis det sker, er det en god ide at lægge et varmt omslag på kinden. Det får misfarvningen til at forsvinde hurtigere.

Man skal undgå at tygge sin mad i den opererede side, så der ikke samler sig for mange madrester i såret. Sker det, kan man få dårlig smag i munden. Skyl grundigt med Klorhexidin 0,1 % indtil stingene er fjernet. Når man skyller med Klorhexidin, er det vigtigt at bruge en tandpasta uden skummemiddel, fx Zendium, da skummemidlet nedsætter Klorhexidinens bakteriehæmmende effekt.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at ringe og bestille en tid i klinikkens åbningstid eller kontakte os i kontaktfeltet herunder. Vi er klar til at hjælpe dig.