Indhelingsperioden

Når implantatoperationen er overstået, fremstiller vi eventuelt en midlertidig tanderstatning, som du kan anvende i den følgende periode på cirka 4-6 måneder. Det er typisk den tid, det tager for implantatet at blive integreret i kæbeknoglen. Herefter kontrollerer vi, at implantatet sidder helt fast.

Alt efter hvilken type implantat, vi har sat i, kan vi gå i gang med de efterfølgende typer forprocedurer, der skal til for at gøre klar til fremstilling af krone-, bro- eller protese. Hvis der har været en såkaldt lukket heling, hvor tandkødet er vokset hen over implantatet, åbnes et lille hul i tandkødet over implantatet, og der er klar til den videre behandling i løbet af cirka 14 dage.

Hvis der har siddet en lille helingshætte siden selve operationen, som har vedligeholdt en fin åbning i tandkødet, skrues den af. Man er i så fald klar med det samme til aftryk til den endelige tanderstatning.

Bliver implantaterne ikke afstødt?

Implantatmaterialet som er af titanium er meget biokompatibelt, det vil sige vævsvenligt og afstødes kun yderst sjældent.

Infektioner og andre uheldige forhold kan imidlertid betyde, at implantatet ikke vokser fast i kæben. Dette konstateres meget sjældent i forbindelse med, at implantatet skal i anvendelse. Skulle det ske, tager vi implantatet ud igen, hvorefter kæben heler med ny knogle.

Efter ca. to måneder kan vi indsætte et nyt implantat samme sted. Det skal dog påpeges, at rygning øger risikoen for tab af implantaterne.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at ringe og bestille en tid i klinikkens åbningstid eller kontakte os i kontaktfeltet herunder. Vi er klar til at hjælpe dig.