Tandlægeskræk

Tandlægeskræk er et stort problem for mange mennesker. Ca. 40 % af alle føler ubehag ved at komme hos tandlægen.

Nogle har måske helt fortrængt, hvad det er, de er bange for og er bare utilpasse ved situationen. Andre bliver bange for, hvad tandlægen finder, når man af forskellige grunde ikke har været til tandlægen i lang tid.

Det kan være mange ting, der vækker ubehag. Lydene, lugten, at føle man mister kontrollen m.v. Man føler angst, får svedeture og finder på undskyldninger for at blive væk. Tandlægeskræk er årsag til at mange i årevis undlader at gå til tandlæge.

Det er vigtigt at erkende sin tandlægeskræk og fortælle om det til tandlægen, gerne allerede når du ringer og bestiller tid. Nogle skammer sig og er forlegne over, at det forholder sig sådan. Det er der absolut ingen grund til.

Vi møder dagligt mennesker, der har det sådan, og som ofte har forsømt tænderne, fordi de har været for bange for at kontakte en tandlæge.

Vi er vant til at håndtere tandlægeskræk og bebrejder aldrig, men bifalder det store og vigtige skridt det er at bestille tid, møde op til en tandlægekonsultation og starte på en frisk.

Overvind tandlægeskrækken!

Smertefri behandling afhjælper i høj grad tandlægeskræk, og det er vigtigt med god tid til behandlingen samt saglig og grundig information fra start tll slut.

Det hjælper altid at afdramatisere situationen. Det er sjældent så slemt, som mange angste patienter går og forestiller sig.

Har man behov for eventuel behandling, kan det være en god idé at opdele den i overskuelige behandlingsseancer, så det ikke fra start bliver for overvældende med det resultat, at man igen kommer til at fravælge tandlægen

Selv om det kræver stor overvindelse, er det vigtigt at tænderne bliver sunde og funktionsdygtige igen. Det giver ro fremadrettet, og tandlægeangsten bearbejdes meget lettere.

Vi hjælper dig

Vi skal nok berolige dig og medvirke til, at du har kontrol over situationen, når du er hos tandlægen. Vi aftaler f.eks. ved dit første besøg, at vi kun kigger på tænderne. Vi taler sammen og sørger for at afdramatisere dine skrækforestillinger.

Herefter aftaler vi, hvad der skal ske. Vi laver også en plan med et overslag, så det behandlingsmæssigt og økonomisk er helt klart, hvad du kan forvente.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at ringe og bestille en tid i klinikkens åbningstid eller kontakte os i kontaktfeltet herunder. Vi er klar til at hjælpe dig.