Tandkroner

Hvad er en tandkrone?

En krone er en stabiliserende hætte, som ved hjælp af en meget stærk plastcemtent fastgøres helt tæt omkring tanden.

Den udføres som regel i et tandfarvet porcelænsmateriale, der ligner den naturlige tand i anatomisk form og farve.

Hvornår er en tandkrone nødvendig?

Hvis en tand er rodbehandlet, knækket eller er svækket på grund af en stor ustabil fyldning eller er symptomgivende for eksempel på grund af infraktioner, er det det rigtige at få en krone på tanden. Herved sikres tanden for fremtiden, hvor alternativet ofte kan være, at tanden mistes før eller siden på grund af fraktur og svækkelse.

Før en krone- eller brobehandling vurderer tandlægen ved hjælp af røntgenbilleder, om tanden, roden og knoglefundamentet er tilstrækkeligt stærkt og velegnet til den videre behandling

Hvad er proceduren?

Tanden bores til, så den får en form, som tandkronen let glider ned over. Der tages aftryk, og der fremstilles en ganske pæn midlertidig tandfarvet plastkrone, som sættes midlertidigt fast. Efter cirka en uges tid har vores eminent dygtige tandteknikere lavet den endelige krone/ bro eller indlæg, der omslutter og stabiliserer tanden.

Ofte sendes patienten hen til tandteknikeren, som indfarver og tilpasser kronen, inden vi til sidst kontrollerer resultatet og cementerer kronen endeligt fast til tanden. Herved sikres det, at farven er helt perfekt, og at formen er præcist tilpasset nabotænderne samt til de tænder, der tygger ned på kronen.

Finansiering

Vi er klar over, at det kan være en større udskrivning at få foretaget visse tandbehandlinger, og derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sparxpress.

Vi ved også af erfaring, at mange risikerer at stå i en akut situation, som kræver handling her og nu. Når du skal have lavet en større tandbehandling, dækker de eksisterende tilskudsordninger ofte kun delvist eller slet ikke.

Derfor ønsker vi at gøre det nemt for dig at få råd til din kommende behandling. Mange af vores patienter vælger at få lavet en afbetalingsordning.
På den måde kan du afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien.

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din tandbehandling på denne side.

Rabatordninger

Studerende med et gyldigt studiekort kan hos os få 15 % studierabat på de frie ydelser, altså de tandbehandlinger, hvor man ikke får sygesikringstilskud.

Vi tilbyder også firmarabat til virksomheder.

Vi er medlem af