Alle tandlæger i Danmark har fra sundhedsmyndighederne fået besked på kun at behandle kritiske patienter. Det gælder fra nu og muligvis frem til slutningen af juni 2020. Det betyder, at vi i den periode ikke laver f.eks. rutinemæssige eftersyn og tandrensninger. Disse behandlinger udskydes til slutningen af juni 2020.

Klinikken bliver ved med at være åben. Vi skal som tandlæger gennemføre kritiske funktioner som behandling af traumer i tænder og mund, smerter, infektioner, rodbetændelse samt svære tilfælde af caries og parodontose. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger og igangværende bøjlebehandling samt hævelser og sår i munden, som ikke heler. Ring hvis du er i tvivl!

Vi henstiller også til, at du følger anbefalingerne på www.coronavirus.dk.
Du skal melde afbud, hvis du udviser symptomer herunder feber, ondt i halsen, muskelsmerter, hovedpine, hoste/ luftvejsbesvær eller forkølelse, der kan give mistanke om COVID-19 infektion. Patienter, der har et akut tandlægebehandlingsbehov, men er under mistanke om smitte med COVID- 19, skal henvises til egen læge, hvis behandlingen ikke kan vente.

Du skal vide, at du trygt kan gå til behandling på vores klinik. Vi holder os løbende opdateret og følger alle infektionshygiejniske retningslinjer, og bruger de nødvendige værnemidler, så smitteoverførsel undgås.

De bedste hilsner fra Frederiksberg Tandlægerne

Tandkroner

Hvad er en tandkrone?

En krone er en stabiliserende hætte, som ved hjælp af en meget stærk plastcemtent fastgøres helt tæt omkring tanden.

Den udføres som regel i et tandfarvet porcelænsmateriale, der ligner den naturlige tand i anatomisk form og farve.

Hvornår er en tandkrone nødvendig?

Hvis en tand er rodbehandlet, knækket eller er svækket på grund af en stor ustabil fyldning eller er symptomgivende for eksempel på grund af infraktioner, er det det rigtige at få en krone på tanden. Herved sikres tanden for fremtiden, hvor alternativet ofte kan være, at tanden mistes før eller siden på grund af fraktur og svækkelse.

Før en krone- eller brobehandling vurderer tandlægen ved hjælp af røntgenbilleder, om tanden, roden og knoglefundamentet er tilstrækkeligt stærkt og velegnet til den videre behandling

Hvad er proceduren?

Tanden bores til, så den får en form, som tandkronen let glider ned over. Der tages aftryk, og der fremstilles en ganske pæn midlertidig tandfarvet plastkrone, som sættes midlertidigt fast. Efter cirka en uges tid har vores eminent dygtige tandteknikere lavet den endelige krone/ bro eller indlæg, der omslutter og stabiliserer tanden.

Ofte sendes patienten hen til tandteknikeren, som indfarver og tilpasser kronen, inden vi til sidst kontrollerer resultatet og cementerer kronen endeligt fast til tanden. Herved sikres det, at farven er helt perfekt, og at formen er præcist tilpasset nabotænderne samt til de tænder, der tygger ned på kronen.

Finansering

Vidste du at vi også tilbyder finansiering af dine behandlinger?
Tryk her for at læse mere