Kære patient

Vores klinik er igen åben for undersøgelser og behandlinger efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Du kan være helt tryg ved at komme på klinikken, da vi bruger de nødvendige værnemidler.

Det er meget vigtigt ved tidsbestillingen at fortælle os, om du er i en særligt sårbar gruppe, så vi kan tage hensyn til det i vores planlægning.

Du kan læse mere om særligt sårbare grupper https://www.sst.dk/da/corona/saerlige-risikogrupper

Du skal melde afbud, hvis du udviser symptomer herunder feber, ondt i halsen, hoste/ luftvejsbesvær, forkølelse, muskelsmerter og hovedpine. Når du har været symptomfri i mindst 48 timer kan du bestille en ny tid.

Bemærk venligst ny telefontid dagligt mellem kl. 8.30 - kl. 12.30. Efter kl. 12.30 Indtal venligst besked på svareren udenfor telefontid.

Snorkeskinne

Oplever du, at du ofte sover dårligt og føler dig træt næste dag? Lider du ofte af koncentrationsbesvær og måske hovedpine? Har du fået at vide, at det generer andre, når du snorker?

Så kan årsagen være kraftig snorken eller søvnapnø.

Hos Frederiksberg Tandlægerne kan du få hjælp til at fjerne eller formindske din snorken ved hjælp af en individuelt fremstillet OSS snorkeskinne.

OSS snorkeskinnen, der er udviklet på Odense Universitetshospital, kan lindre eller fjerne symptomer som søvnløshed, koncentrationsbesvær, træthed og hovedpine forårsaget af snorken og let til middelsvær OSA (Obstruktiv søvnapnø).

I 30-60 års alderen er forekomsten af søvnapnø omkring 4% blandt mænd og 2% blandt kvinder. Langt flere snorker uden at have søvnapnø.

Søvnapnø er en sygdom, som indebærer, at man har kortere eller længere pauser i vejrtrækningen, når man sover. Pauserne, som også kaldes apnøer, opstår som følge af, at de øvre luftveje tillukkes, ofte i kombination med kraftig snorken

Hver gang der opstår en apnø, nedsættes iltindholdet i blodet. Vejrtrækningspausen ophører, når hjernen udsender en opvågningsrefleks, som medfører kort opvågning. Man kan normalt ikke huske det bagefter. Men om morgenen er man langt fra udhvilet som følge af de talrige opvågninger.

Personer med søvnapnø føler sig ofte trætte hele dagen, hvilket kan gå ud over arbejdsevne og familieliv. Mange tilfælde af apnø forekommer hos overvægtige, andre står i forbindelse med for lidt plads i svælget pga. fx store mandler og det er værre, når man sover på ryggen.

På Kæbekirurgisk Afdeling på Odense Universitets Hospital er udført et stort forskningsprojekt, hvor man har beskrevet og dokumenteret, hvordan afdelingens behandling med snorkeskinner påvirker patienternes livskvalitet. I den forbindelse har tandlægerne og kæbekirurgerne udviklet en snorkeskinne, der kaldes OSS snorkeskinnen.

Erfaringerne fra undersøgelsen i Odense peger på, at behandling med snorkeskinne ikke bare har en positiv effekt på søvnapnø, men også forbedrer diabetikeres blodsukkerniveau og virker sænkende på for højt blodtryk. En ekstra bonus er også, at den du deler seng med også får roligere nætter og bedre søvn.

Snorkeskinnen har ikke lige stor effekt på alle patienter og i middelsvære og sværere tilfælde af søvnapnø, er det ofte nødvendigt med en CPAP-maskine eller kirurgisk behandling.

Tilvænning og brug af skinnen

OSS-snorkeskinnen er let at anvende og skal børstes med en tandbørste efter brug. Det anbefales at lægge den i et bæger med tabletter til protese-rens et par gange om ugen. OSS-snorkeskinnen er desuden let at tage med på ferie.

Det tager almindeligvis et par nætter at vænne sig til at sove med skinnen. De fleste oplever en let ubehagelig følelse fra kæben eller fra tænderne. Der kan også i starten være en forøget spytproduktion. Man kan have en fornemmelse af, at tænderne ikke passer sammen om morgenen efter brug. Men der går typisk ikke mere end en time, før alt føles normalt. Det kan hjælpe at tygge tyggegummi i nogle minutter til kæberne føles på plads igen. Langt de fleste brugere af en snorkeskinne har ingen gener efter nogle ugers brug.

Oplever du fortsat gener efter 3-4 ugers brug, bør du kontakte din tandlæge. Husk at medbringe OSS snorkeskinnen til dine normale tandeftersyn, så den løbende kan kontrolleres.

Finansering

Vidste du at vi også tilbyder finansiering af dine behandlinger?
Tryk her for at læse mere 

Din tandlæge på Frederiksberg

Vi gør os meget umage for, at vores patienter føler sig trygge, samt at behandlingerne foregår i en personlig atmosfære. Vi får dejlig, positiv feedback fra vores søde patienter. De fleste nye patienter henvender sig til klinikken via anbefalinger.

Som patient hos Frederiksberg Tandlægerne kan du altid få en akut tid samme dag, hvis du ringer i god tid. 

Vi kan hjælpe dig med at finansiere eventuel tandbehandling. 

Rabatordninger

Studerende med et gyldigt studiekort kan hos os få 15 % studierabat på de frie ydelser, altså de tandbehandlinger, hvor man ikke får sygesikringstilskud.

Vi tilbyder også firmarabat til virksomheder.

Kontakt klinikken, hvis du vil høre mere om vores priser og rabatordninger.