Alle tandlæger i Danmark har fra sundhedsmyndighederne fået besked på kun at behandle kritiske patienter. Det gælder fra nu og muligvis frem til slutningen af juni 2020. Det betyder, at vi i den periode ikke laver f.eks. rutinemæssige eftersyn og tandrensninger. Disse behandlinger udskydes til slutningen af juni 2020.

Klinikken bliver ved med at være åben. Vi skal som tandlæger gennemføre kritiske funktioner som behandling af traumer i tænder og mund, smerter, infektioner, rodbetændelse samt svære tilfælde af caries og parodontose. Det gælder også skader på implantater, broer og fyldninger og igangværende bøjlebehandling samt hævelser og sår i munden, som ikke heler. Ring hvis du er i tvivl!

Vi henstiller også til, at du følger anbefalingerne på www.coronavirus.dk.
Du skal melde afbud, hvis du udviser symptomer herunder feber, ondt i halsen, muskelsmerter, hovedpine, hoste/ luftvejsbesvær eller forkølelse, der kan give mistanke om COVID-19 infektion. Patienter, der har et akut tandlægebehandlingsbehov, men er under mistanke om smitte med COVID- 19, skal henvises til egen læge, hvis behandlingen ikke kan vente.

Du skal vide, at du trygt kan gå til behandling på vores klinik. Vi holder os løbende opdateret og følger alle infektionshygiejniske retningslinjer, og bruger de nødvendige værnemidler, så smitteoverførsel undgås.

De bedste hilsner fra Frederiksberg Tandlægerne

Forholdsregler efter implantatoperation

For det bedste forløb efter det operative indgreb i munden anbefaler vi, at du gennemgår nedenstående punkter nøje.

Blødning

Let siveblødning kan forekomme det første døgn. Undgå fysiske anstrengelser, og hæv eventuelt hovedlejet under søvn. For at undgå blødning er det vigtigt at:

  1. Bide sammen på indlagte gazekompresser i mindst 20 minutter.
  2. Undgå at skylle munden den første time. Herefter kan du drikke normalt, men du bør undgå at ‘gurgle’ munden. Drikke skal gerne være kolde.
  3. Undgå at slikke og suge i såret.
  4. Rygning bør undgås mindst det første døgn.
  5. Undgå at skylle såret. Ved fortsat blødning (klumper af blod), kontakt klinikken.

Lidt siveblødning det første døgn er normalt og kræver ikke særlige indgreb. En smule prikblødning de næste dage kan forekomme.

Smerter

Smerter eller ubehag er mest udtalt i de første 5-8 timer efter, at bedøvelsen er forsvundet. Tag gerne smertestillende tabletter, inden bedøvelsen er ved at ophøre, så effekten er størst, når smerterne begynder. Vi udleverer smertestillende tabletter til det første døgn.

Operationssmerterne vil som regel klinge af efter et døgn, men smertestillende tabletter kan være nødvendige i flere døgn. Vi giver dig en recept på smertestillende medicin.

Betændelse

Betændelse omkring det opererede område kan i sjældne tilfælde forekomme efter et par dage. Symptomerne kan typisk være, at smerterne forværres. Eventuelt opstår feber og spændt hævelse i det opererede område, der føles hård, rød og varm.

Bemærk, at der fra alle sår i munden er en let gullig overflade, der ikke er udtryk for betændelse. Det er sårvæske, såkaldt fibrin, som uden på huden bliver til en skorpe, men som inde i munden bliver et gult betændelseslignende område.

Såfremt du får kraftige strålende smerter efter 3-4 dage, bør du kontakte klinikken, da det kan være tegn på en komplikation, som måske bør behandles.

Kosten

Vi anbefaler blød, eventuelt flydende, kold kost den første dag. Varme drikke bør du helt undgå det første døgn. Varmen fra mad- og drikkevarer kan give efterblødninger, da varme udvider de lokale blodkar. Efter et døgns tid går du gradvist over til din sædvanlige normale kost.

Rygning bør du undgå i hvert fald det første døgn, da helingen påvirker negativt.

Hygiejne

Du bør undgå at børste tænder i det opererede område. For at holde området omkring såret så rent som muligt, kan der skylles med Klorhexidin mundskyllevæske 0.1%, dog helst ikke før dagen efter operationen. Du må gerne børste tænder på normal vis i resten af munden, men ikke samtidig med mundskylningen, da skummidlet i tandpastaen neutraliserer den desinficerende effekt i Klorhexidinen. Du får væsken med vejledning med.

Specielt for implantatpatienter

Hvis en eventuel foreløbig protese trykker på operationsområdet, bør den tages ud til vævet er faldet til ro. Den må under ingen omstændigheder trykke på området. Opsøg klinikken for tilslibning af protesen, hvis der er gener.

 Læs mere:

Finansering

Vidste du at vi også tilbyder finansiering af dine behandlinger?
Tryk her for at læse mere 

Din tandlæge på Frederiksberg

Vi gør os meget umage for, at vores patienter føler sig trygge, samt at behandlingerne foregår i en personlig atmosfære. Vi får dejlig, positiv feedback fra vores søde patienter. De fleste nye patienter henvender sig til klinikken via anbefalinger.

Som patient hos Frederiksberg Tandlægerne kan du altid få en akut tid samme dag, hvis du ringer i god tid. 

Vi kan hjælpe dig med at finansiere eventuel tandbehandling. 

Rabatordninger

Studerende med et gyldigt studiekort kan hos os få 15 % studierabat på de frie ydelser, altså de tandbehandlinger, hvor man ikke får sygesikringstilskud.

Vi tilbyder også firmarabat til virksomheder.

Kontakt klinikken, hvis du vil høre mere om vores priser og rabatordninger.