Efter visdomstands-operation

Det er vigtigt, at såret lades helt i ro på selve operationsdagen og dagen efter. Undlad at spise så længe området er bedøvet. Herefter anbefaler vi flydende eller helt blød kost de første 1-2 dage.

Vær opmærksom på, at du bør undgå tobaksrygning. Tobaksrygning kan udløse komplikationer og forsinke sårhelingen.

De normale smerter som følge af operationen topper 5 til 8 timer efter indgrebet og skulle være overstået efter de første to døgn. Herefter er der generel ømhed fra området, samt kæbeled og muskler, der kan vare op til en uge.

Hvis den blodklump, som er dannet i hullet, hvor en tand har siddet opløses, kan der opstå specielle eftersmerter, som er meget ubehagelige ("dry socket"). Dette opstår typisk på 3.- 4. dagen og medfølges af en dårlig smag/lugt fra området.

Efter operationen bør du undgå tandbørstning i området de første par dage. De følgende dage børster du bedst muligt under hensyntagen til ømhed og hævelse. Der skal skylles med Klorhexidin i 1 minut morgen og aften de første 3-4 dage efter operationen.

Der vil i de følgende dage kunne forekomme en smule siveblødning, som sædvanligvis ikke kræver nogen behandling. Undgå legemlige anstrengelser, tobak og alkohol de første 24-48 timer efter indgrebet. Får du en kraftigere blødning, kan den stoppes ved, at du anbringer en eller flere af de udleverede stykker gaze eller - i mangel af bedre - fugtet vat over såret . Du tygger herefter sammen i en halv time. Hjælper det ikke gentages behandlingen.

Hvis det imidlertid ikke har hjulpet, bør man henvende sig på klinikken. Udenfor klinikkens åbningstid på skadestuen. På vores hjemmeside finder du al den information du har behov for for at komme i kontakt med akuthjælp.

Der vil i de følgende dage kunne forekomme nogen hævelse i den opererede side og evt. et "blåt mærke". Dette er en normal reaktion på operationen og kræver ingen behandling. Hævelsen svinder typisk i løbet af 4-5 dage. Hævelsen kan mindskes ved at lægge koldt omslag (ispose) på kinden på selve operationsdagen. I dagene derefter kan der gives moderat varme i form af en varmelampe eller heat-pack.

Læs mere: 

Din tandlæge på Frederiksberg

Vi gør os meget umage for, at vores patienter føler sig trygge, samt at behandlingerne foregår i en personlig atmosfære. Vi får dejlig, positiv feedback fra vores søde patienter. De fleste nye patienter henvender sig til klinikken via anbefalinger.

Som patient hos Frederiksberg Tandlægerne kan du altid få en akut tid samme dag, hvis du ringer i god tid. 

Vi kan hjælpe dig med at finansiere eventuel tandbehandling. 

Rabatordninger

Studerende med et gyldigt studiekort kan hos os få 15 % studierabat på de frie ydelser, altså de tandbehandlinger, hvor man ikke får sygesikringstilskud.

Vi tilbyder også firmarabat til virksomheder.

Kontakt klinikken, hvis du vil høre mere om vores priser og rabatordninger.