Kære patient

Vores klinik er igen åben for undersøgelser og behandlinger efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Du kan være helt tryg ved at komme på klinikken, da vi bruger de nødvendige værnemidler.

Det er meget vigtigt ved tidsbestillingen at fortælle os, om du er i en særligt sårbar gruppe, så vi kan tage hensyn til det i vores planlægning.

Du kan læse mere om særligt sårbare grupper https://www.sst.dk/da/corona/saerlige-risikogrupper

Du skal melde afbud, hvis du udviser symptomer herunder feber, ondt i halsen, hoste/ luftvejsbesvær, forkølelse, muskelsmerter og hovedpine. Når du har været symptomfri i mindst 48 timer kan du bestille en ny tid.

Bemærk venligst ny telefontid dagligt mellem kl. 8.30 - kl. 12.30. Efter kl. 12.30 Indtal venligst besked på svareren udenfor telefontid.

Bidskinner

Mange mennesker døjer med bidfunktionsproblemer såkaldt TMD – Tempero-mandibular disorder. Disse problemer kan være forårsaget af tandpres, tænderskæren eller, at tænderne sidder på en måde, så de ikke bider rigtigt sammen

På klinikken ser vi ofte patienter, hvor tænderne bliver meget tyndslidte og gradvist knækker i kanterne. Hos en del bliver tænderne med tiden slidt alt for lave, hvilket sænker biddet. Dette giver smerter i tænderne og kæbeledsproblemer. En genopretning af biddet er i de fleste tilfælde både en omfattende og bekostelig affære. Derfor anbefaler vi at komme problemerne i forkøbet med en bidskinne.

Andre oplever spændingshovedpine, hvilket ofte er forårsaget af tænderskæren, kæbeledsproblemer og skævtsiddende tænder. Det kan også være stressrelateret.

RFS-skinne

Den bidskinne, vi oftest anbefaler hos Frederiksberg Tandlægerne, er en såkaldt RFS-skinne. En refleksfrigørende stabiliseringsskinne. Den frigør biddet fra dets sædvanlige position, så kæbeled, tyggemuskler og ligamenter aflastes mest muligt.

Når bidskinnen sidder på plads, vil kæberne med tiden kunne finde frem til den position, der er mest hensigtsmæssig for at opnå aflastning. Tyggemusklerne aflastes. Sliddet på tænderne reduceres.

I mange tilfælde vil tænderskæren og tandpres helt ophøre. Mange oplever efter nogen tids brug af bidskinnen en mere rolig nattesøvn og føler sig mere udhvilede, når de vågner.

Bidfunktionsbehandling

Bidfunktionsbehandling er ofte tidskrævende og kompleks. Den skal forudgås af en konsultation, som danner basis for en grundig analyse af bid, kæbeled og tyggemuskler. Derfor skal der tages præcise aftryk af dine tænder til bidskinnen. Der skal laves en analyse af dit bid, altså den måde dine tænder mødes på. Herefter fremstilles bidskinnen hos en tandtekniker. Det varer cirka en til to uger. Ved næste konsultation skal bidskinnen tilpasses helt præcist til dine tænder, så der er en jævnt fordelt kontakt på hele bidskinnen fra alle tænder.

Vi anbefaler altid, at man bruger sin bidskinne hver nat i minimum 3 måneder, før man kan regne med fuld effekt. Men man kan som oftest allerede mærke en lindring af symptomerne, når bidskinnen har været anvendt i nogle uger. Herefter kontrolleres bidskinnen eventuelt ved en konsultation. Vi anbefaler, at du altid medbringer bidskinnen ved dine almindelige tandeftersyn. En undersøgelse viser, at en bidskinne hjælper 87 % af dem, der skærer tænder om natten.

Symptomer

Der er forskellige gener og symptomer fra et bid, der ikke fungerer helt, som det skal. Problemerne kan ramme alle aldersgrupper:

  • Personer, der skærer tænder om natten, oplever ofte en fornemmelseaftræthed i kinder og ansigt om

    morgenen. De vågner tit op med ømme kæbeled, hovedpine samt smerter i kæbemuskulaturen. For nogle er det tilmed så slemt, at de har smerter i nakke og ryg. Søvnen kan påvirkes negativt, og man kan føle sig træt og uoplagt i løbet af dagen.

  • Man kan have symptomer, der minder om ørepine, når tyggemusklerne der hæfter inde ved kæbeleddet overbelastes. Smerterne kan også sidde over kindbenene og kan forveksles med kæbehulebetændelse. Symptomerne følger ofte dit stressniveau.

  • Nogle døjer med spændingshovedpine – typisk om morgenen.

  • Mange er generet af knækkende og skurrende lyde fra det ene eller begge kæbeled. Disse lyde kan være midlertidige eller konstante. Nogle oplever desuden låsninger af kæberne i forskellige positioner. Hernævnte symptomer skyldes, at den lille bruskskive, der er inde i leddet, ikke bevæger sig i rigtigt i forhold til underkæbens bevægelser, og dermed blokerer for fri bevægelighed.

  • Tænderne har en tendens til at blive tyggeømme pga. overbelastningen. Tandslid på tyggefladerne kan også give meget følsomme tænder, når den beskyttende emalje bliver slidt af, og tandbenet blottes. 

  • Der ses hyppigt små frakturer af emaljen på tænderne. Kanterne får med tiden et hakket og kort udseende.

Finansering

Vidste du at vi også tilbyder finansiering af dine behandlinger?
Tryk her for at læse mere 

Din tandlæge på Frederiksberg

Vi gør os meget umage for, at vores patienter føler sig trygge, samt at behandlingerne foregår i en personlig atmosfære. Vi får dejlig, positiv feedback fra vores søde patienter. De fleste nye patienter henvender sig til klinikken via anbefalinger.

Som patient hos Frederiksberg Tandlægerne kan du altid få en akut tid samme dag, hvis du ringer i god tid. 

Vi kan hjælpe dig med at finansiere eventuel tandbehandling. 

Rabatordninger

Studerende med et gyldigt studiekort kan hos os få 15 % studierabat på de frie ydelser, altså de tandbehandlinger, hvor man ikke får sygesikringstilskud.

Vi tilbyder også firmarabat til virksomheder.

Kontakt klinikken, hvis du vil høre mere om vores priser og rabatordninger.