Visdomstænder

Langt de fleste får visdomstænder i 17-25 års alderen.

Desværre er der ikke altid plads til disse tænder, da det moderne menneske har udviklet kortere kæber end fortidsmennesket.

Hvis tænderne ligger sådan i kæben, at de aldrig bryder frem, lader man dem oftest ligge. Hvis de derimod er delvist frembrudt og mere eller mindre dækket af tandkød, ser vi ofte, at der kan opstå problemer. Hvis problemerne er tilbagevendende, er det nødvendigt at fjerne tanden.

Tandlægen vil tage røntgenbilleder, så vi kan vurdere, om det er sandsynligt, at tanden kan bryde helt frem. Såfremt den skal fjernes, får man samtidig værdifuld information om tandens hældning, røddernes form, retning samt deres relation til den store nerve, der ligger i underkæben.

Vi kan i første omgang forsøge at afhjælpe symptomerne ved at rense grundigt omkring tanden, skylle med en bakteriedræbende væske/ gel og eventuelt supplere med en recept på antibiotika, hvis din almen tilstand er påvirket, og du for eksempel har feber.

Problemer med visdomstænderne

Problemer med visdomstænderne kan have forskellig karakter. Ved akutte problemer kan du få betændelse i det omgivende tandkød. Den viser sig ved smerter, hævelse, rødme og eventuelt problemer med at åbne munden. Desuden kan du have symptomer, der minder om halsbetændelse.

Vi kan i første omgang forsøge at afhjælpe symptomerne ved at rense grundigt omkring tanden, skylle med en bakteriedræbende væske/ gel og eventuelt supplere med en recept på antibiotika.

De mere langsomt udviklede problemer mærker man sjældent noget til, før de er fremskredne. Eksempelvis kan visdomstanden med tiden være årsag til udvikling af parodontose eller caries, der giver problemer for tanden foran.

Læs mere: 

Finansiering

Vi er klar over, at det kan være en større udskrivning at få foretaget visse tandbehandlinger, og derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sparxpress.

Vi ved også af erfaring, at mange risikerer at stå i en akut situation, som kræver handling her og nu. Når du skal have lavet en større tandbehandling, dækker de eksisterende tilskudsordninger ofte kun delvist eller slet ikke.

Derfor ønsker vi at gøre det nemt for dig at få råd til din kommende behandling. Mange af vores patienter vælger at få lavet en afbetalingsordning.
På den måde kan du afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien.

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din tandbehandling på denne side.

Rabatordninger

Studerende med et gyldigt studiekort kan hos os få 15 % studierabat på de frie ydelser, altså de tandbehandlinger, hvor man ikke får sygesikringstilskud.

Vi tilbyder også firmarabat til virksomheder.

Vi er medlem af