Patientvejledning efter visdomstands-operation i mundhulen.

Det er vigtigt, at såret lades helt i ro på selve operationsdagen og dagen efter. Undlad at spise så længe området er bedøvet. Herefter anbefales flydende eller helt blød kost de første 1-2 dage.

Vær opmærksom på, at tobaksrygning bør undgås. Tobaksrygning kan udløse komplikationer og forsinker sårhelingen.

De normale smerter som følge af operationen topper 5 til 8 timer efter indgrebet og skulle være overstået efter de første to døgn. Herefter er der generel ømhed fra området, samt kæbeled og muskler, der kan vare op til en uge.

Hvis den blodklump, som er dannet i hullet, hvor en tand har siddet opløses, kan der opstå specielle eftersmerter, som er meget ubehagelige ("dry socket"). Dette opstår typisk på 3.- 4. dagen og medfølges af en dårlig smag/lugt fra området.

Efter operationen bør tandbørstning undgås i området de første par dage. De følgende dage børstes bedst muligt under hensyntagen til ømhed og hævelse. Der skal skylles med Chlorhexidin i 1 minut morgen og aften de første 3-4 dage efter operationen.

Der vil i de følgende dage kunne forekomme en smule siveblødning, som sædvanligvis ikke kræver nogen behandling. Undgå legemlige anstrengelser, tobak og alkohol de første 24-48 timer efter indgrebet. Indtræder der en kraftigere blødning, kan den stoppes ved, at der anbringes en eller flere af de udleverede stykker gaze eller - i mangel af bedre - fugtet vat over såret . Der tygges sammen i en halv time. Hjælper dette ikke gentages behandlingen. Hvis det imidlertid ikke har hjulpet, bør man henvende sig på klinikken. Udenfor klinikkens åbningstid på skadestuen. På vores hjemmeside finder du al den information du har behov for for at komme i kontakt med akuthjælp.

Der vil i de følgende dage kunne forekomme nogen hævelse i den opererede side og evt. et "blåt mærke". Dette er en normal reaktion på operationen og kræver ingen behandling. Hævelsen svinder typisk i løbet af 4-5 dage. Hævelsen kan mindskes ved at lægge koldt omslag (ispose) på kinden på selve operationsdagen. I dagene derefter kan der gives moderat varme i form af en varmelampe eller heat-pack.

Finansiering

Vi er klar over, at det kan være en større udskrivning at få foretaget visse tandbehandlinger, og derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sparxpress.

Vi ved også af erfaring, at mange risikerer at stå i en akut situation, som kræver handling her og nu. Når du skal have lavet en større tandbehandling, dækker de eksisterende tilskudsordninger ofte kun delvist eller slet ikke.

Derfor ønsker vi at gøre det nemt for dig at få råd til din kommende behandling. Mange af vores patienter vælger at få lavet en afbetalingsordning.
På den måde kan du afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien.

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din tandbehandling på denne side.

Rabatordninger

Studerende med et gyldigt studiekort kan hos os få 15 % studierabat på de frie ydelser, altså de tandbehandlinger, hvor man ikke får sygesikringstilskud.

Vi tilbyder også firmarabat til virksomheder.

Vi er medlem af