Patientvejledning ved rodbehandling

Tænderne kan blive udsat for skader, der resulterer i, at nerven i tanden går til grunde. Det er meget smertefuldt og kræver, at vi fjerner årsagen til smerterne.

Når en tand bliver rodbehandlet, renser vi indersiden af tandens rod med små file i forsøg på at fjerne infektionen i roden. Ofte er behandlingen delt op i en udrensning og et efterfølgende besøg, hvor tanden rodfyldes.

I den mellemliggende periode får tanden og roden en midlertidig bakteriedræbende fyldning, der hjælper med til at fjerne infektionen. Rodbehandlingen lykkes ved optimale forhold i op til 90 % af tilfældene for hver rodkanal. Visse rødder kan være vanskelige at behandle grundet formen på roden eller betændelsens størrelse.

Prisen for en rodbehandling afhænger af antal rødder.

Efter rodbehandlingen

Tanden observeres i 6 til 12 måneder for kontrollere, at behandlingen er vellykket. Hvis behandlingen er mislykket, kan man forsøge at genbehandle roden eller operere rodspidsen, men i værste fald mister du tanden.
De fleste rodbehandlede tænder bør senere have en krone. Prisen på den efterfølgende krone vil være mellem 4.500 og 6.500 kroner.

Behandlingsalternativer

Hvis man ikke ønsker en rodbehandling, eller den syge tand skønnes at være for dårlig, bør den fjernes, da den udgør en sundhedsrisiko. Ubehandlede døde tænder giver betændelse i kæberne, som kan udvikle sig alvorligt.    

Finansiering

Vi er klar over, at det kan være en større udskrivning at få foretaget visse tandbehandlinger, og derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sparxpress.

Vi ved også af erfaring, at mange risikerer at stå i en akut situation, som kræver handling her og nu. Når du skal have lavet en større tandbehandling, dækker de eksisterende tilskudsordninger ofte kun delvist eller slet ikke.

Derfor ønsker vi at gøre det nemt for dig at få råd til din kommende behandling. Mange af vores patienter vælger at få lavet en afbetalingsordning.
På den måde kan du afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien.

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din tandbehandling på denne side.

Rabatordninger

Studerende med et gyldigt studiekort kan hos os få 15 % studierabat på de frie ydelser, altså de tandbehandlinger, hvor man ikke får sygesikringstilskud.

Vi tilbyder også firmarabat til virksomheder.

Vi er medlem af