Patientvejledning for vedrørende forholdsregler efter implantatoperation

For det bedste forløb efter det operative indgreb i munden, anbefales nedenstående punkter nøje gennemgået:

BLØDNING

Let siveblødning kan forekomme det første døgn. Undgå fysiske anstrengelser og hæv eventuelt hovedlejet under søvn.

For at undgå blødning, er det vigtigt at:

1. Bide sammen på indlagte gazekompresser i mindst 20 minutter.

2. Undgå at skylle munden den første time. Herefter kan man drikke normalt, men man bør undgå at ‘gurgle’ munden. Drikke skal gerne være kolde.

3. Undgå at slikke og suge i såret.

4. Rygning bør undgås mindst det første døgn.

5. Undgå at skylle såret.

Ved fortsat blødning (klumper af blod) kontaktes klinikken. Lidt siveblødning det første døgn er normalt og kræver ikke særlige indgreb. En smule prikblødning de næste dage kan forekomme.

SMERTER

Smerter eller ubehag er mest udtalt i de første 5-8 timer efter, at bedøvelsen er forsvundet. Tag gerne smertestillende tabletter, inden bedøvelsen er ved at ophøre, så effekten er størst, når smerterne begynder. Der udleveres smertestillende tabletter til det første døgn. Operationssmerter vil som regel klinge af efter et døgn, men smertestillende tabletter kan være nødvendige i flere døgn. Der udskrives og medgives recept på smertestillende medicin.

BETÆNDELSE

Betændelse omkring det opererede område kan i sjældne tilfælde forekomme efter et par dage. Symptomerne kan typisk være, at smerterne forværres. Eventuelt opstår feber og spændt hævelse i det opererede område, der føles hård, rød og varm. Bemærk, at der fra alle sår i munden kan ses en let gullig overflade, der ikke er udtryk for betændelse. Det er sårvæske, såkaldt fibrin, som uden på huden bliver til en skorpe, men som inde i munden bliver et gult betændelseslignende område. Såfremt der opstår kraftige strålende smerter efter 3-4 dage, bør klinikken kontaktes, da det kan være tegn på en komplikation, som måske bør behandles.

KOSTEN

Der anbefales blød, eventuelt flydende, kold kost den første dag. Varme drikke bør helt undgås det første døgn. Varmen fra mad- og drikkevarer kan give efterblødninger, da varmen udvider de lokale blodkar. Efter et døgns tid går du gradvist over til din sædvanlige normale kost. Rygning bør undgås i hvert fald det første døgn, da helingen påvirkes negativt.

HYGIEJNE

Tandbørstning bør undgås i det opererede område. For at fremme renholdet omkring såret, kan der skylles med Klorheksidin mundskyllevæske 0.1%, dog helst ikke før dagen efter operationen. Normal tandbørstning kan ske i andre områder, men ikke samtidig med mundskylningen, da skummidlet i tandpastaen neutraliserer den desinficerende effekt i Klorhexidinen. Væsken med vejledning medgives. Specielt for implantatpatienter: Hvis en eventuel foreløbig protese trykker på operationsområdet, bør den tages ud til vævet er faldet til ro. Den må under ingen omstændigheder trykke på området. Opsøg klinikken for beslibning af protesen, hvis der er gener

Finansiering

Vi er klar over, at det kan være en større udskrivning at få foretaget visse tandbehandlinger, og derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sparxpress.

Vi ved også af erfaring, at mange risikerer at stå i en akut situation, som kræver handling her og nu. Når du skal have lavet en større tandbehandling, dækker de eksisterende tilskudsordninger ofte kun delvist eller slet ikke.

Derfor ønsker vi at gøre det nemt for dig at få råd til din kommende behandling. Mange af vores patienter vælger at få lavet en afbetalingsordning.
På den måde kan du afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien.

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din tandbehandling på denne side.

Rabatordninger

Studerende med et gyldigt studiekort kan hos os få 15 % studierabat på de frie ydelser, altså de tandbehandlinger, hvor man ikke får sygesikringstilskud.

Vi tilbyder også firmarabat til virksomheder.

Vi er medlem af