Hvad kan erstattes med implantater?

Enhver implantatbehandling begynder med en grundig analyse af sundhedstilstand, kosmetiske og funktionelle krav til tanderstatningen. Vi vurderer pladsforhold i kæberne og kæbernes funktion.

Vi identificerer eventuelle sygdomstilstande i kæberne. Det hedder en SAC-analyse og danner udgangspunkt for hele behandlingsplanen. Dette indebærer desuden en klinisk og røntgenologisk undersøgelse.

Der skal i forbindelse med behandlingsplanlægningen tages aftryk til studiemodeller, som er nøjagtige gipsmodeller af kæberne/ tandbuerne. En sådan analyse vil som nævnt munde ud i en behandlingsplan, hvor vi opsummerer behandlingsbehov og muligheder samt udarbejder et prisoverslag.

Erstatning af enkelte tænder

Den mest almindelige behandling med implantater er erstatning af enkelte tænder. Implantatet fungerer som en kunstig rod for den mistede tand, og den manglende tand bygges op herpå.

Flere manglende tænder

Mangler du flere tænder, og er der plads til flere implantater, behøver du ikke altid et implantat til hver tand. Der kan bygges broer mellem implantater, hvis knogle- og belastningsforhold ellers taler for det.

Hvis du er tandløs i den ene eller i begge kæber

Implantater kan fastholde proteser ved hjælp af en form for tryklåssystem, så du opnår betydeligt forbedret protesekomfort uden risiko for, at din helprotese løsner sig ved tale og spisning.

En implantatbaseret protese skal normalt bæres af mindst to implantater i underkæben, og fire i overkæben, hvis knogleforholdene er tilstrækkeligt gode.

Hvis der er plads og knogle nok, kan man også indsætte 6-8 implantater i hver kæbe, og herpå fremstilles faste fuldbroer, der er skruet fast og ikke skal tages ud. En sådan bro føles som egne tænder og er uden den kunstige gane, som er en del af en protese.   

 Læs mere:

Finansiering

Vi er klar over, at det kan være en større udskrivning at få foretaget visse tandbehandlinger, og derfor tilbyder vi finansiering i samarbejde med Sparxpress.

Vi ved også af erfaring, at mange risikerer at stå i en akut situation, som kræver handling her og nu. Når du skal have lavet en større tandbehandling, dækker de eksisterende tilskudsordninger ofte kun delvist eller slet ikke.

Derfor ønsker vi at gøre det nemt for dig at få råd til din kommende behandling. Mange af vores patienter vælger at få lavet en afbetalingsordning.
På den måde kan du afdrage et beskedent beløb hver måned, hvilket giver ro i privatøkonomien.

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finansiere din tandbehandling på denne side.

Rabatordninger

Studerende med et gyldigt studiekort kan hos os få 15 % studierabat på de frie ydelser, altså de tandbehandlinger, hvor man ikke får sygesikringstilskud.

Vi tilbyder også firmarabat til virksomheder.

Vi er medlem af